Átfogó grafikai és dekorációs
megoldások kompromisszumok nélkül

Lehetetlen nem létezik! Avagy mégis van varázslat?

Így készült rovatunk ezen részében egy igazi varázslatot mutatunk be. Egy iszonyatosan alacson felbontású senki nem tudja mikor és hol készült logóból készítettünk egy nyomdailag tökéletes másolatot amit igazából már bárhol fel lehet használni.
lehetetlen nem létezik

A megbízást egy teljesen új ügyféltől kaptuk, aki több helyen is próbálkozott, de sajnos (vagy nem sajnos) nem tudták neki megoldani ezt a dolgot úgy ahogy ő szerette volna. Úgy meg végképp nem, miként a szakma megköveteli. Mit is kaptunk tőle? Hát ezt.

A felbontáson látszik, hogy messze azon határérték alatt van amit esetleg egy képernyő megkövetel. Ha nyomtatásról beszélünk akkor megsem lehet említeni ezt az alapanyagot. Az ügyfél kérése pedig ez volt, nyomtatás, ráadásul nagy formátumban. Szép éles képek, feliratok, ábrák nyomtatásban. Hál istennek megvolt benne a belső igény. Tudta, ezt így ebben a formában nem szabad a célközönség elé tárni semmilyen formában, hisz a közönség manapság szigorú és egyből ítél!

Kollegánk Imi, végigondolta és belevetette magát. Egyetlen egy cél volt, mégpedig hogy az egészet vektorosan kell megoldani. Alapvetően egy óriási kereséssel indult az egész. A lehető legtöbb dolgot fel kell lellni az internet bugyraiban. Szükségünk volt egy bikafejre, egy puzzle földgömbre, és egy háttér puzzle mintára. A legegyszerűbb rész a felirat, Ungarische Welt. Gyakorlatilag meg kellett találni a betűtípust és kész.

A bikafejet újra kellett rajzolni manuálisan. Nem volt mese, elő az Illustratorral és gyerünk. Az eredeti és a vektoros állomány között érezhető a különbség. Nem kérdés, hogy a bele fektetett idő szemlátomást megtérült.

ungarische welt

A puzzle gömb egy kicsit nehezebb falat volt. Mint a képen is látható, ez is sikerült. Mondhatnánk, hogy varázslat de ez nem az volt. Ez a gömb fellelhető képmegosztó helyeken, jó minőségben, de nem vektorosan. Beszereztük és ez szuper alapnak szolgált, így már meglehetett oldalni a tökéletes vektorizálást.

A puzzle hátteret 100% ban újra kellett rajzolni, domborítani és árnyékolni. Ez volt a legidőigényesebb feladat. Természetesen csak is Illustrator jöhetett szóba! Amint ez a része is megvolt, már csak össze kellett rakni a dolgokat. A végeredmény hibátlan lett, hála Imi szaktudásának, kitartásának és nem utolsó sorban a véksőkig a tökéletességre törekvő hajlamának.

Így leírva, ebben a pár sorban nem tűnik nagy varázslatnak. De hidd el, amúgy az! Mit szólt az ügyfél? Szerinted?! Ebből is látszik a lehetetlen nem létezik!

Facebook
Email
szórólap nyomtatás

A szórólap nyomtatás példányszámának meghatározása nagyban függ az Ön konkrét céljaitól és a rendelkezésre álló

mikor érdemes szórólapot csináltatni?

A szórólapok készítését általában azok az üzleti vállalkozások vagy szervezetek fontolják meg, akik szeretnék elérni

papír, nyomdai papír, szórólap

A papír egy olyan alapvető anyag, amely mindennapi életünk része. A könyvek, újságok, jegyzetfüzetek, dobozok,

nyomdászat fontossága

A nyomdászat az egyik legrégebbi és legfontosabb iparágak egyike az emberiség történetében. Az ókorban már

Az ilyen sztorikból Dunát lehetne rekeszteni. Bár, itt nem az a cél, hogy mindent megosszak,

lehetetlen nem létezik

Így készült rovatunk ezen részében egy igazi varázslatot mutatunk be. Egy iszonyatosan alacson felbontású senki

Illik-e válaszolni egy árajánlatra

Maga a kérdés teljesen triviális, ha jobban belegondolunk. Válasz számomra egyértelmű. Tapasztalataim szerint sokak nem

nyomdai megrendelés boomstudio.hu

Manapság már nem adunk az ilyenre, de régebben beleszaladtunk egy-két hülyeségbe a saját hülyeségünk miatt.